Tuesday, September 15, 2009

Overspel

this could be interesting: ....

Themamiddag Overspel - Games@film 2009

Dinsdag 29 september van 15:00 tot 17:00 uur

Hoe bouw je een karakter of 'held' in een game en in een film? Kan een held de sprong wagen van het witte doek naar de console en andersom? Wat zijn de overeenkomsten en hoe verschilt het creëeren van een gamekarakter met de opbouw van een filmheld? Dit is het centrale thema van een bijeenkomst tussen de film- en de game-industrie waarin overeenkomsten in beeldtaal en mogelijke toekomstige samenwerkingen tussen beide industrieën worden besproken.

Deze middag is een onderdeel van het Nederlands Film Festival en wordt georganiseerd in samenwerking met Submarine.
Locatie: Louis Hartlooper Complex 5 / Das Kabinett
Inschrijven: http://www.filmfestival.nl/nl/programma/games-film/games-film-inschrijfformulier/

Toegang: gratis

Na afloop is er tijdens de borrel gelegenheid om met elkaar kennis te maken en van ideeën te wisselen.

ProgrammaOnder leiding van moderator Bruno Felix van Submarine starten 6 panelleden met een introductie van hun 'held' en vertellen zij hoe deze held gecreëerd is. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen voor character building in de game- en filmindustrie?
Vier van de sprekers uitgelicht:Jan-Bart van Beek, Art and Animation Director bij Guerilla Games is één van de vertegenwoordigers van de game industrie. Hij was nauw betrokken bij de veel besproken gametitel Killzone 2.

Marjolein Beumer is schrijfster van het scenario voor de nieuwe film 'De Storm' (http://www.destormdefilm.nl/). De Storm is een groots opgezette actiefilm over de watersnoodramp.

Simone van Dusseldorp is samen met de VPRO verantwoordelijk voor 'De geheimen van het Schoolplein' en regiseur van onder andere de film 'Kikkerdril' en 'Diep'.
Bruno Felix is medeoprichter van Submarine, een onafhankelijk productiebedrijf en online netwerk gespecialiseerd in crossmedia producties.

No comments: